Biografie

Engelien (1951) heeft de volgende opleidingen genoten:

* Ontwikkeling tot Beeldende Kunst
* Textiele werkvormen Akte K en U, Pedagogische Academie
* Analytische Tekentherapie, Pedagogisch Psychologisch Centrum Heemstede
* Kunstacademie Wackers Amsterdam
* Boetseren op atelier, Si-lo Atelier, Burgerveen

Daarnaast is ze jarenlang actief geweest bij de Schildersclub Jacobswoude.

Begeleiding in kunstzinnige expressie

Bij Verfstreken (onderdeel van stichting Ipse) in Alphen a/d Rijn heeft zij verstandelijk gehandicapten begeleid in hun kunstzinnige ontwikkeling. Ze heeft dit begeleidende werk ook gedaan met jongeren met criminele ervaring, bij het toenmalige sociale project Fort Wierickerschans in Bodegraven. Momenteel begeleidt ze ouderen in hun persoonlijke kunstzinnige expressie bij Zorgcentrum Aelsmeer.

Voor de St. Jan de Doperkerk in Kudelstaart heeft zij blijvende decoraties ontworpen en vervaardigd voor het interieur. Als begeleider van de textielgroep begeleidde zij dames bij het maken van wandkleden, o.a. gemaakt van oude kazuifels.

Freelance opdrachten

Als freelancer heeft ze logo’s ontworpen, bedrijfspanden gedecoreerd, decorstukken voor theaterproducties gemaakt en (leren) kleding ontworpen en vervaardigd.

Workshops

Momenteel geeft Engelien workshops die het creatieve proces stimuleren. In deze ontdekkingsreis beleeft de deelnemer het proces van geïnspireerd raken, oftewel de inspiratie die al in je zit naar boven halen. Dit is altijd met verbluffend resultaat, zelfs voor hen die niet creatief zijn! De vruchten van dit proces zijn een gedicht en een tekening (of schilderij), klaar om mee naar huis te nemen.

“In mijn werk als begeleider in tekenen/schilderen zie ik dat het creatieve proces bijdraagt aan het helen van onder andere eenzaamheid, onzekerheid en faalangst. Door gerichte aandacht in het tekenproces ontdekken deelnemers hun eigen creatieve avontuur. Dit ontstresst en werkt genezend!”

Engelien

Lees meer over de workshop